غضروف سازی با مواد غذایی.
یکی از اسیدآمینههایی که در غضروف سازی سریع موثر است اسیدآمینهی لیزین میباشد
که نقش مهمی در جذب کلسیم، تولید کلاژن برای بازسازی بافتهای آسیبدیده،
بهبود ظاهر پوست و محکم کردن تاندونها دارد.
آسیبهای غضروفی جزو مشکلات شایع و دردناک است که این روزها خیلیها را درگیر کرده است.
برخی از مناطق بدن مانند مفصل زانو بسیار حساس است و در بین افراد ورزشکار و همچنین افراد مسن بیشتر تهدید میشود.
خوشبختانه میتوان با تغذیه تا حدودی مانع از آسیبهای غضروفی شد و با مصرف برخی از مواد غذایی
به طبیعیترین شیوه غضروف سازی کرد. در این مطلب شما را با این مواد غذایی آشنا میکنیم.
بازسازی غضروفهای آسیبدیده :
غضروف قوزک پا، زانوها، مچ دست، آرنجها و شانهها معمولاً به دلیل آرتریت آسیب میبینند. به همین دلیل
لازم است که با تغذیهی مناسب به بازسازی طبیعی و سریع این غضروفها کمک کرد.
یکی از اسیدآمینههایی که در غضروف سازی سریع موثر است اسیدآمینهی لیزین میباشد که نقش
مهمی در جذب کلسیم، تولید کلاژن برای بازسازی بافتهای آسیبدیده، بهبود ظاهر پوست و محکم کردن تاندونها دارد.
به عقیدهی محققان کمبود لیزین باعث کند شدن سرعت رشد بافتهای آسیبدیده میشود.
بدن ما به ازای هر کیلوگرم وزن به روزانه ۱۲ میلیگرم لیزین نیاز دارد.
مواد غذایی حاوی این اسیدآمینه عبارتاند از:
حبوبات – روغن ماهی – گوشت قرمز – تخممرغ – سویا – پنیر – میوههای خشک – مخمر آب جو – ژلاتین
توجه داشته باشید که ویتامین C نه تنها برای افزایش قدرت دفاعی بدن لازم است بلکه در تولید کلاژن و
افزایش میزان اکسیژن خون نیز دخالت دارد. به همین دلیل نیز میتواند مواد مغذی لازم برای بهبود زخمها
و آسیبهای بافتها را تامین کند.
کمبود ویتامین C میتواند مانع از روند تسکین و بهبود زخمها شود. باید بدانید که بدن انسان به روزانه
بیش از ۷۵ میلیگرم از این ویتامین نیاز دارد تا بخشهای آسیبدیدهی بدن را ترمیم کند.
برای همین لازم است که برای ترمیم هر چه سریعتر غضروفها نیز از مواد غذایی
حاوی ویتامین C مانند کیوی، پرتقال، توتفرنگی، لیموترش و غیره غافل نشوید.
بهترین غذاها برای درمان آرتروز
آرتروز بیماری مفاصل در حقیقت همان آسیب دیدگی غضروفهاست.کلسیم در پیشگیری و درمان نقض بسزائی دارد.
کلسیم همراه با ویتامین C ،دردهای آرتروز زانو و پا را تسکین دهد.
خوراکیهای حاوی کلسیم عبارتند از شیر، ماست، پنیر، دوغ، نعنا، پونه، ماهی ساردین، بادام، کشمش، خانوادهی کلمها مانند
کلم بروکسل، بروکلی، کلم چینی، کلم برگ ، ۱۰۰ گرم کلم چینی به اندازهی یک لیوان شیر کلسیم دارد. اما همین ۱۰۰ گرم کلم حاوی آنتیاکسیدان نیز میباشد.
برای تسکین درد مفاصل علاوه بر جذب کلسیم و ویتامین C به فکر تأمین پتاسیم مورد نیاز بدنتان نیز باشید.
پتاسیم به میزان قابل توجهی در میوهها و سبزیجات وجود دارد. باید بدانید که این مادهی معدنی جلوی
از بین رفتن کلسیم را میگیرد و حالت اسیدی بدن را خنثی میکند.
ویتامین D و ویتامین K نیز به جذب و حفظ کلسیم در استخوانها کمک زیادی میکند.
برخی از چربیها مسئول اصلی بروز التهاب در بدن هستند اما چربیهای مفید دیگری هم هستند که به جنگ التهابها میروند.
برای این کار باید یک تعادل درست بین امگا ۶ ها و امگا ۳ ایجاد کنید. برای آشپزی از روغن زیتون و برای چاشنی غذاها از روغن کلزا استفاده کنید.
پـــــــــونه و نعنا و کشک بیشترین کلسیم را در خود دارند. پزشکان ارتوپد نیز تاکید بر مصرف اینها دارند.
پــــــــــودر هسته سنجد همراه با شیر نیز از داروهای طب سنتی این بیماری می باشند.